LOOK FOR LOVE VIP SERVICE REIS VERHALEN EN ERVARINGEN

Juli 2015

If you are looking for that someone special, forget about speed dating and internet dating and book a tour with Look for Love to Rostov.

From the moment I first contacted with Elena and Look for Love I was very impressed by her  professionalism and  dedication to customer satisfaction. When I arrived at Rostov airport Elena was waiting to greet me and she drove me to each meeting and translated conversations when needed. Elena was a superb host throughout my time in Rostov and her suggestions about restaurants, places to visit for each date were impeccable. This introductory agency is without doubt the best one I have ever ever experienced. If your are looking for true love, book a VIP service tour to Rostov on Don with Elena and Look for Love, it will be the most amazing week you will ever experience. Seize the moment and let your destiny begin."

Alex from Bergen op Zoom

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mei 2015

Na eerst een tijdje zelf contact te hebben gezocht via de website van Look for Love toch maar besloten om niet slechts voor 1 dame te gaan maar gewoon de VIP service te proberen.

Ik ben dan ook met een gevoel in het vliegtuig gestapt van we zien wel wat het word. Via de website had ik een aantal partner-checks bij VIP dames laten doen en had tijdens mijn 8 daagse trip maar liefst 11 dames waarmee ik een date zou hebben en waarbij als het goed uit pakte een vervolg date zal komen.

Mannen ik kan alleen maar zeggen we zijn in het verkeerde land geboren ! Tjonge wat een leuke en (zeer ) knappe vrouwen heb ik mogen ontmoeten. Natuurlijk was er niet met alle dames een klik, maar toch vond ik dat deze dames anders in het leven staan dan onze Nederlandse vrouwen. Gewoon makkelijk benaderbaar en relaxed in omgang en gesprek. (Al was het soms best wel lastig, omdat niet iedere dame even goed Engels of Duits beheerst, maar waar een wil is is een weg.) 

Na alle 11 dames te hebben ontmoet heb ik nog 6 vervolg afspraken gehad met een 3 tal dames die mijn bijzondere interesse hadden. Gewoon samen leuke dingen doen, hapje eten en proberen elkaar beter te leren kennen.

Nu inmiddels terug in Nederland druk met aanvragen voor een toeristenvisum voor Yana. Ze komt straks half juli een maand naar Nederland, zodat we elkaar nog beter kunnen leren kennen. Ik spreek haar iedere avond via Skype en we kunnen niet wachten elkaar weer te zien.

Kanjers bedankt voor jullie hulp en we houden contact !

Bauke, Harlingen
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Januari 2015

Dear Elena!

From my arrival to my departure things were well organised! Amazing how you managed to create a relaxed atmosphere during meetings. I had a wonderful week.

Thank you very much.
Jan from Holland
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

December 2014

Elena, Eric and Yulia,

Traveling to Rostov  for one week to find a future partner in life at the beginning seemed very short for me. How can I succeed in just one week in a foreign country when after searching for many years I did not find someone in my homeland? I learned and found out it is possible by selecting the right profiles in advance and take time to learn the ladies background and not just look at the first impression. The personal knowledge of Elena was very helpful to make the choice better and more easier. Without this the risk of making a wrong decision is so much higher.  


For people from Western Europe or other parts of the world Rostov on Don may seem far away. But remember the words of the song Heart to Heart: "I know that distances are meaningless and I know love is everywhere". I found the ladies in Rostov very friendly and Elena extremely helpful and professional. You made sure I had several appointments in short time and never wasted time during my short visit.  
 
I know now that I found the person I have been looking for and I am very happy and thankful for this.
 
Dick

Holland
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Juli 2013

 
Hallo Eric en Julia,
 
Ik was zoals jullie hebben gehoord in het persoonlijke gesprek met mij in het begin behoorlijk sceptisch naar de ervaringen die ik tot nu toe heb gehad met andere relatiebureau´s. Maar jullie hebben mij kunnen overtuigen door jullie openheid, gastvrije ontvangst bij jullie thuis en heldere informatie om gebruik te maken van jullie persoonlijke ontmoetingsreis. Ik kon in het begin dan ook nauwelijks geloven dat er zulke mooie vrouwen rondlopen in Rusland die mij graag wilden ontmoeten om te kijken of 1 van deze vrouwen misschien wel de ware zal zijn voor mij.
Maar waar je ook gaat of staat in Rusland vrouwen zien er daar altijd tip top uit ! Net als op de foto´s die op de website staan. Laat nu net ook bij 1 van deze dames die ik heb ontmoet (ook dankzij Elena haar persoonlijke inspanningen) de ware voor mij zijn. Het was gewoon liefde op het eerste gezicht met Milena. Haar matige Engels is geen probleem, wij wilden elkaar gewoon begrijpen en met handen en voeten kom je een heel eind is mijn ervaring. Ik heb dan ook een geweldige vakantie gehad en verheug me op de herfst vakantie wanneer Milena naar Nederland toekomt voor 3 maanden. We hebben dan mooi de tijd om elkaar beter te leren kennen en onze relatie verder op te bouwen.
Nogmaals dank voor alles en we zien elkaar vast nog wel eens.

Groet, Chiel
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maart 2013

 

Hierbij wil ik Look for Love en Elena bedanken voor de prima verzorgde vip service. Ik voelde me dan ook meer dan welkom in Rostov en heb mede dankzij jullie inzet de vrouw gevonden waarnaar ik al zolang zocht. We hebben samen dan ook een hele leuke tijd gehad en heb er dan ook bijzonder van genoten. Ik kan dan ook niet wachten haar binnenkort weer te zien.


Groetjes Jan v. D.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Februari 2013

Mijn ervaring in Rostov on Don was erg eye-opening en zeer positief. Elena is erg zorgzaam en professioneel in haar diensten en ze leidde de weg op een zeer geruststellende manier. Ik zou nooit zo’n een succesvol bezoek hebben gehad zonder haar kennis en begeleiding. Het is de moeite waard al was allen maar om tijd te besteden met Elena en veel te leren van haar ruime ervaring. Hartelijk dank voor je hulp en begeleiding namens mij en Sveta. 

Groetjes Dirk en Sveta
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oktober 2011 
 
Beste Elena, 
 
Ik kan iedereen de diensten van Elena en haar relatiebureau aan bevelen. Zij is zeer behulpzaam en goed in het organiseren van ontmoetingen met de dames.
 
Ik had al enkele maanden gecorrespondeert met een dame en wilde haar graag persoonlijk ontmoeten. Helaas ging tijdens onze ontmoeting niet zoals ik had verwacht. Aangezien ik een lange reis had gemaakt voor haar wilde ik er het beste maar van maken gedurende mijn verblijf in Rostov. Elena heeft toen contact gezocht met enkele dames uit haar bestand die mijn interesse hadden en heeft toen snel enkele ontmoetingen met hen georganiseerd. Gelukkig ontmoette ik een dame die ik op het eerste gezicht nooit direct mijn aandacht zou trekken. Maar tot mijn verbazing ging mijn ontmoeting met haar wel heel erg goed, zodat ik haar vroeg of zij mij in Nederland wilde bezoeken voor een kennismakingsvakantie.

Elena’s kennis was voor mij zeer nuttig en ik was blij dat ze voor mij op zo’n korte termijn enkele ontmoetingen met deze leuke dames kon organiseren. Daarom zou ik niet aarzelen om gebruik te maken van de diensten van Look for Love en Elena die ik heb ervaren als eerlijk, oprecht en hardwerkend.

Met vriendelijke groet,
Martin

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Augustus 2011

Lieve Elena,
 
Mijn ontmoetingen met de dames waren goed georganiseerd. Ik kan nog niet zeggen dat ik direct verliefd geworden ben op een meisje, maar ik ben wel zeer geďnteresseerd in twee dames die ik heb leren kennen. Ik moet nu terug naar huis en zal kijken welke dame ik zal uitnodigen voor een kennismakingsvakantie in Nederland.

Veel succes! Marcel uit Nederland.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Juli 2011

Hallo Elena,

Na verschillende ervaringen met andere relatiebureau´s was ik zeer verrast door je persoonlijke begeleiding en hulp. Je was niet alleen mijn adviseur maar ook mijn taxi chauffeur, gids en gesprek metgezel die me veel leerde over de Russische cultuur. De eerste ontmoeting was geregeld op de avond van mijn aankomst. Eigenlijke a
lle ontmoetingen met de dames waren positief. Eigenlijk alles wat ik gehoord over de dames is waar, ze hebben een natuurlijke charme en warmte. Voor mij was het niet moeilijk om een keuze te maken. Je adviseerde me om een tweede ontmoeting te hebben enkele met enkele dames om een wel overwogen keuze te kunnen maken. Nu ga ik ga terug naar Nederland met twee dames waarmee ik contact zal houden. De toekomst zal uit moeten bewijzen hoe e.a. zal uitpakken. Hartelijk dank voor je tijd en energie die u besteedt hebt aan mij!

Dick uit Nederland.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mei 2011

Hallo Elena,

Mijn tijd in Rostov was zeer goed. Ik kan alleen maar zeggen dat alle dames zeer mooi en vriendelijk waren. Maar Natalia is mijn princesje en ik zou graag haar man willen worden later dit jaar. Je hebt prima voor me gezorgd en wil je hiervoor bedanken.

Groetjes van een tevreden klant.

Roel

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
December 2010

Beste Elena,

Hartelijk dank voor mijn heerlijke verblijf in Rostov en een perfecte service. Ik kan het aanraden aan alle mannen! Je steun heeft me geholpen om ideale vrouw te vinden. De tijd zal uitwijzen of het zal goed tussen Marina en mij. De allerbeste wensen voor jouw en je gezin.

Niek, Nederland

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
September 2010

Beste Elena,

Na mijn laatste ervaringen met een andere organisatie uit Sint-Petersburg ben ik erg onder de indruk over je diensten van je bureau in samenwerking met Look for Love. Ik voelde me zeer op mijn gemak vanaf het allereerste begin. Ik waardeer dat je zo open en eerlijk bent met mij. Het was een heerlijke tijd in Rostov aan de Don, en ik heb veel mooie vrouwen mogen ontmoeten. Voor mij was het ook prettig om iets over Rostov on Don en Rusland in het algemeen te leren kennen. Ik vond de restaurants en andere plaatsen die we bezochten zeer interestant. Je vertalingsdiensten waren ook erg goed en nogmaals, ik voelde me zeer op mijn gemak met de dames die ik heb ontmoet! Nogmaals bedankt voor je ondersteuning van mij in de ontmoetingen met de dames. Ik wens je veel succes met uw relatiebureau en je familie in de toekomst. Spasiba!

Jurgen uit Nederland

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Augustus 2010

Beste Elena,

Samen met jou heb ik vele leuke jonge dames mogen ontmoeten. Ik voelde me dan ook als een kind in een snoepwinkel. Gelukkig heb je me geholpen bij het maken van de juiste keuzes. Ik ben dan ook blij dat ik mijn meisje heb gevonden. Ik dank je voor de leuke tijd in Rostov en wens je het allerbeste.

Groetjes, Arne

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maart 2010

Beste Elena,

Hartelijk dank voor je hulp met de ontmoeting met Victoria. Voor mij was het heel belangrijk om haar te ontmoeten. Ik was blij dat alles tussen ons zo goed gaat. Ik kon me het haast niet voorstellen dat het zo goed klikte onderling. We hadden een hele leuke week samen en we hebben veel geleerd over elkaar. Ik vond mijn reis naar Rusland heel erg leuk en hou van Rostov. Ik heb een goede indruk van Rusland en de levensstijl. De accommodatie was goed. Al het beste voor je familie,

Mijn beste wensen. Ronald (Holland)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

September 2009

Eric, Julia en Elena,

Ik wil jullie bedanken voor alle werk die jullie hebben gedaan. Het was voor mij niet nieuw om in Rusland te zijn, maar mijn tijd in Rostov was heel erg leuk. Elena al de ontmoetingen die je voor me hebt geregeld waren heel erg goed en je vertalingen waren ook perfect. Ook het appartement was goed en ik heb er lekker kunnen slapen.

Over de dames, als eerste heb ik Sveta ontmoet en ik mocht haar direct erg graag. We hebben dan ook de nodige tijd samen doorgebracht en ik heb ook nog vele andere leuke dames ontmoet. Ik heb veel leuke dingen gezien en heb in velel restaurantjes gegeten. Het was voor mij dan ook als vakantie maar dan steeds weer in goed gezelschap van een leuke dame. Wat betreft de andere dames, het was erg moeilijk voor me, want het waren echt allemaal heel knappe vrouwen. Je mag ze dan ook namens mij bedanken dat ze me wilden ontmoeten en voor de leuke tijd samen.

Ik wens jullie dan ook veel geluk met jullie relatiebureau en het allerbeste !

We houden contact

Michel
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Februari 2009

Na veel wikken en wegen had ik voor mezelf de knoop doorgehakt om op zoek te gaan naar een buitenlandse partner aangezien het met de Nederlandse dames na het hebben van enkele dates en kortstondige relaties niet erg wilde lukken. In de zaterdag Telegraaf kwam ik een advertentie tegen waarin Russische dames via "Look for Love" op zoek zijn naar een Nederlandse partner. Ik heb de website dan ook meerdere malen bezocht en o.a. de vele verhalen gelezen van mannen die goede ervaringen hebben gehad met een georganiseerde reis naar Rostov on Don. Het prijs kaartje aan deze reis was niet echt aan de lage kant maar het voordeel was natuurlijk dat je de dames na positieve partner-check ook echt ging ontmoeten en het geen fake was zoals vaak op het internet het geval is. Ik kan nu net als mijn voorgangers een heel lang verhaal gaan vertellen wat ik van dag tot dag heb beleeft maar ik zou zeggen "niet twijfelen gewoon doen ! ". De ervaringen die ik heb op gedaan en de ontmoetingen die ik heb gehad met echt stuk voor stuk prachtige dames is voor ons Nederlandse mannen al iets om nooit te vergeten. Ook over de zeer persoonlijke begeleding van Elena en de liefde waarmee zij haar werk doet ben ik heel erg tevreden. Ik heb dan ook een heel lieve vrouw leren kennen zoals ik die in Nederland nooit had kunnen vinden. Ook Eric en Yulia bedankt voor je jullie werk en support, want immers zonder jullie had ik Oksana nooit gevonden.


Groetjes uit het zuiden Frank uit Eindhoven.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Augustus 2008

Normaal hou ik niet zo van verhaaltjes schrijven maar omdat ik zo goed geholpen bent moet ik daar maar even tijd voor maken.

Na veel geprobeerd te hebben zoals zelf adressen opvragen en via een ander bureau een dame over laten komen heb ik ervaren dat of zij een leuke vakantie hadden (ik ook wel) maar voor relatie schiet je er niets mee op. Daarom dacht ik ik zal het nog een keer proberen en dat was dan de VIP reis naar Rostov voor
een week. Ik ging naar Rostov met de gevoelens van "ik zie het wel, als het niets wordt ook goed".

Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Rostov werd ik ontvangen door een zeer lieve, gezellige dame Elena, waardoor je je gelijk op je gemak voelt. In het appartement aangekomen even douchen en na een korte tijd de eerste date.

Zo had ik maar 2 dames uitgezocht maar Elena zei kijk even welke dames je nog meer leuk vind dan maak ik daar ook nog een afspraak mee, dit was wel fijn omdat als je de dames ontmoet dat het iets kan tegen vallen maar natuurlijk ook erg goed kan zijn. Na de ontmoetingen met een 4 a’ 5 tal dames is de week al snel voorbij, zeker wanneer je met je favoriete dame meerdere afspraken hebt.

Hoe het verder verlopen is met de dames vind ik wel privé, ik kan wel zeggen dat er snel een dame naar Holland komt.

Ik kan dan ook iedereen aanraden die op zoek is naar een dame uit Rusland deze trip naar Rostov te ondernemen.


Met vr.gr. R.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mei 2008

Lieve Elena,

Dank je wel dat je zo goed voor me hebt gezorgd tijdens mijn verblijf in Rostov. Het verblijf in Rostov was een heel goede ervaring voor me. Er is veel contrast tussen heel mooie gebouwen en anderszijds heel oude vervallen huizen, heel oude verotte auto’s en super de luxe dure auto’s.

Elena wil je de dames die ik heb ontmoet namens mij bedanken ! Ze hebben zo hun best gedaan om er op hun mooist uit te zien. Ik wens ze dan ook heel veel succes en hoop dat ook zij de man van hun dromen mogen vinden. Ik heb mijn Russische princes gevonden. Ze heet Anna. Ze stond niet eens in mijn lijstje haar te ontmoeten maar jij raadde me haar aan. Ik denk dat je daarom zo goed bent in je werk, Elena. Je hebt gewoon veel verstand van wat mannen willen en wat het beste bij hun past. Jij kent nu mijn persoonlijkheid en wist welke vrouw daar het beste bij past. Mijn vakantie was dan ook een geweldige leuke tijd. Daarom Elena, heel erg bedankt ! Eric en Yulia ook jullie bedankt namens mij en Anna !.


Eesge uit Leeuwarden

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

April 2008

Beste mensen van Look for Love,

Ik ben niet echt een schrijver maar wilde toch even vertellen dat mijn ervaring met jullie "vip service" uitermate goed is bevallen. Ik had dan ook de nodige slechte ervaringen met ander relatiebureau, zoals
jullie inmiddels weten. Maar jullie zijn het vertrouwen waard een goede begeleiding van het allereerste begin tot de laatste dag aan toe. Ik ben nu weer een gelukkig mens en heb eindelijk mijn liefde gevonden en
hoop samen met Victoria iets moois te kunnen opbouwen. Hartelijk dank voor jullie fantastisch werk !!


Hans uit Lisse

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Augustus 2007

 

Allereerst wil ik Eric, en Elena bedanken en mijn complimenten maken voor deze 2 fantastische weken, het is echt heel goed georganiseerd, je voelt je meteen in Rostov op je gemak, door de perfecte opvang van Elena. Je komt toch in een voor westerse begrippen vreemd land, maar het is op deze manier geen enkel probleem.

 

Op mijn eerste avond heb ik, mijn favoriete ontmoet (Galina), vond haar meteen leuk, fijne avond gehad, maar vond haar ook wel erg druk en actief.

Volgende dag 2 ontmoetingen, in de middag, en avond, kon bij de eerste vrouw geen gevoelens krijgen, maar in de avond (Svetlana), had ik meteen zoiets van, ja deze zou het ook wel eens kunnen worden.

Maar mijn hoofd zat nog erg bij Galina, volgende dag in de middag weer en ontmoeting, en in avond weer met Galina, was weer leuk, maar dat (over) actieve ging mij ook wat tegen staan.

De volgende dag heeft Elena haar gebeld en Galina gaf hetzelfde aan, dat zij erg actief is en niet bij mij past, wat ik al dacht.

Volgende dag in de middag met Svetlana in het zwembad afgesproken, had in haar profiel gezien dat zij van zwemmen houd, nou met dit warme weer 40 graden was daar natuurlijk niets mis mee.

Fantastisch verlopen, wat een prachtvrouw, innerlijk en uiterlijk, ze had een cake gebakken, en drinken mee. Ja, zag het meteen deze vrouw houdt van delen, en geven en nemen, ik was er uit en vroeg haar als je voor mij wil kiezen dan doe ik dat voor jou ook.

Ze gaf hier nog geen antwoord op maar merkte wel dat zij mij ook heel leuk vond.

Volgende dag moest Svetlana werken, dus 3 afspraken met andere dames, waarvan een mij erg aantrok, Elena had haar als verrassing een dame voor mij uitgekozen, wat een vrouw een beauty en precies mijn type, maar kwam er al gouw achter dat zij nog en zoontje had van 4 jaar en dat wil ik toch echt niet meer.

Volgende dag de hele dag opgetrokken met Svetlana de lieverd, Elena had ons naar een Kozakken vakantie park gebracht, heel leuk je bent dan helemaal op elkaar aangewezen, en wat ik al verwachte gebeurde, en hebben daar de nacht doorgebracht.

Wij hadden voor elkaar gekozen, en hebben nog 9 fantastische dagen doorgebracht, en Svetlana in Rostov plekjes laten zien waar zij nog nooit eerder was geweest.

Met de kerst komt zij 3 weekjes naar mij, en gaan wij onze relatie verder uitbouwen.

 

Eric en Julia erg bedankt voor deze onvergetelijke dagen in dit intrigerende land, je moet er echt geweest zijn om er over mee te kunnen praten.

 

Mocht iemand plannen hebben om dit ook te doen, ik kan het je aanraden!!!!

 

Vriendelijke groeten,

Peter 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maart 2007


Wij zijn twee kameraden die na veel wikken en wegen de beslissing hebben genomen om op zoek te gaan naar een Russische vrouw. Aangezien we samen een eigen bedrijf hebben en vrije tijd kostbaar is wilden
we graag een georganiseerde ontmoeting hebben met meerdere dames. Na uitgebreid geinformeerd te hebben waren we van mening dat we bij Lookforlove aan het beste adres waren. Na partner-check had ik 7 dames die ik ging ontmoeten en Andre 9 dames. Na alle voor bereidingen zijn we daarna binnen een maand afgereist naar Rostov on Don. De ontvangst daar door Elena was heel hartelijk en na een korte autorit kwamen we al bij ons appartement aan. Na ons verfrist te hebben stond er die zelfde avond al een ontmoeting voor ons beide geplant. Deze zou plaats vinden in het appartement, zodat we rustig de tijd hadden om de dame te leren kennen. Al met al waren de ontmoetingen al een hele ervaring. Wat een totaal andere dames dan wij in Nederland kennen. De vrouwelijheid, openheid, zorgzaamheid en bescheidenheid kunnen een goed voorbeeld zijn voor de vrouwen in Nederland. Affijn voor andere heren dan, want wij hebben inmiddels onze Russische liefde in gevonden en kunnen het anderen alleen maar aanraden..


Bedankt voor de de prima service

Harry en Andre


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

November 2006

Hallo Eric en Yulia,


Ik ben zojuist teruggekomen uit Rostov en heb echt een fantastische week gehad. Ik heb dan ook hele
leuke en mooie dames mogen ontmoeten. Mede dankzij Elena en Look for Love heb ik na jaren zoeken nu eindelijk de vrouw gevonden die ik al zo lang zocht. Ik geloofde dan ook dat het voor een man van mijn leeftijd (57) het bijna niet meer mogelijk was om een dekseltje voor mij (het potje) te vinden. Maar gelukkig was dit een vergissing en voel me nu dan ook na bijna 12 jaar weduwnaar weer echt verliefd en de gelukkigste man van de wereld.

Lieve mensen heel hartelijk bedankt voor alles !

Pim uit Krimpen aan de IJssel


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juli 2006

Beste Eric en Yulia,


Het is erg goed, leuk en geslaagd geweest.
Ik ging met niet al te hoge verwachtingen op reis, vrezend dat mijn eisen wellicht te hoog zouden zijn.
Alles was prima geregeld, dank aan jullie en Elena. Het is duidelijk dat jullie hart voor de zaak hebben,
en duidelijk naar tevreden “klanten” streven.
Mijn 1ste ontmoeting was geen succes; een interessante vrouw wellicht, maar een enorme taal barriere. Eigenlijk houdt het dan voor mij op.
De 2de ontmoeting was gelijk raak; Vera, lerares engels, was erg leuk, aardig, bescheiden, geďnteresseerd en knap bovendien.
De andere 3 ontmoetingen hoefden eigenlijk van mij niet meer…..
Ik heb de rest van de week met Vera doorgebracht, haar lieve dochtertje ontmoet, en zelfs even haar moeder. Vera komt van goede huize, is ontwikkeld, spreekt natuurlijk prima engels, en deelt veel interesses met mij. We houden van literatuur, klassieke muziek en gewoon kletsen en lol maken.
Op dit moment is zij bij vrienden in Duitsland en sms-en we veel.
Volgende week gaan we intensief mailen.
Waarschijnlijk komt zij dan in oktober een weekje naar Nederland.
Je ziet, we kunnen tevreden zijn!
Wellicht heb ik jullie nog nodig voor een visum later, we zien wel, ik weet jullie te vinden.
Nogmaals mijn dank voor jullie inzet,

Vriendelijke groeten,
Frits.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juli 2006

Hallo Eric, Julia en Elena,

 

Ik heb een fantastische reis gehad en ik had het voor geen goud willen missen. Wat een ervaring en wat is mijn gevoel anders over Rusland dan van tevoren. En wat is Elena een geweldig goede gastvrouw en hulp. Zij neemt haar werk erg serieus en het is ongelooflijk, maar ze kent bijna iedere dame die je ontmoet.
Ze heeft leuke, mooie en grappige verhalen te vertellen en ze doet echt alle moeite om het je naar de zin te maken en om je te helpen gedurende het verblijf in Rostov. Ze spreekt perfect Engels en is een prima tolk mocht een dame weinig of geen Engels spreken. Alles was perfect geregeld en het appartement waar ik verbleef was ook prima.
De ontmoetingen waren erg leuk, maar voor mij was er maar één persoon waar ik het juiste gevoel bij had
en dat was Yana. Haar uitstraling, ogen en gewoon haar hele persoonlijkheid deed mij doen smelten en dit was voor mij de reden om voor haar te gaan. Gelukkig was het wederzijds en we hebben elkaar veel ontmoet gedurende mijn verblijf in Rostov en het was super. Ook al sprak ze weinig Engels, met het woordenboek erbij, gebaren en pen en papier lukte het toch aardig wat van elkaar te weten te komen. Voor belangrijke zaken konden we altijd Elena inschakelen als tolk, dus dat was wel prettig. We leerden elkaar tijdens de ontmoetingen steeds beter kennen en nu komt ze in december naar Nederland om mij te bezoeken. Ik verheug me er enorm op. Op dit moment hebben we via de service Easy Corresponding wekelijks contact met elkaar en dat werkt prima. We kijken er allebei naar uit om elkaar weer te ontmoeten in ieder geval en nu is het vooral missen en uitkijken naar december.
We zullen zien wat de toekomst gaat brengen, maar het begin is er in ieder geval.

Ik wil jou, Eric en je vrouw Yulia, bedanken voor de persoonlijke aanpak en de manier van werken. Het was goed georganiseerd en geregeld en dankzij Elena en alle inspanningen die zij heeft gedaan voor mij in Rostov heb ik een superverblijf gehad en heb ik Yana ontmoet, wat nu hopelijk tot iets moois mag uitgroeien. Na een tweetal slechte ervaringen op het internet met scammers, had ik nog maar
weinig vertrouwen in Russische vrouwen, maar dankzij jullie en Elena, ben ik een zeer positieve ervaring rijker en heb ik gezien dat er gelukkig ook mensen op het internet zijn die serieus bezig zijn met hun vak en die er niet op uit zijn om anderen voor de gek te houden.


Groetjes,

M. H. (een zeer tevreden Rostov bezoeker)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juni 2006

Na een vrij voorspoedig verlopen reis kwam ik op maandagmiddag aan in een warm Rostov.
Zoals afgesproken stond Elena me al op te wachten en ze vroeg meteen of ik in de fotoboeken zou willen kijken, zodat ze meer afspraken met te ontmoeten dames kon maken.

Die avond ben ik al uit eten geweest met mijn belvriendinnetje, die er helaas anders uitzag dan op de
foto en daarom was ze de eerste afvaller.

Dinsdag morgen wat uitgeslapen en s’middags een ontmoeting met een leuke dame. Helaas had ze kleine kids en dat was niet waar ik op uit was. Diezelfde avond uit eten geweest met een leuke dame
die toch wel indruk maakte maar het was jammer dat ze rookte...

Woensdagmorgen een stukje gejoggd, het was nog steeds warm en s’middags een leuke ontmoeting met Oksana in het apartement en aansluitend een boot trip gemaakt over de Don. Zij was een erg leuke dame... S’avonds heb ik nog een dame gezien die ook erg leuk was en ben samen met haar het park ingewandeld. Helaas viel daar de communicatie stil,omdat we een verkeerd woordenboek bij ons hadden...maar wel gelachen.

Donderdag nog twee dames gezien die helaas niet zo leuk waren als de twee dames van gisteren.
Ik heb dus met Elena afgesproken dat ik vrijdagsmiddags met Oksana het park in zou willen gaan en s’avonds met de andere dame uit eten zou gaan.......

Zaterdag heb ik besloten om met Oksana verder te gaan en zij vond dat ook een goed idee.
We hadden nog vier dagen om elkaar beter te leren kennen en hebben die zoveel mogelijk samen doorgebracht...wandelen, haar thuis gezien..veel fotó’s gemaakt....en s’avonds praten met woordenboeken in het apartement. Elena fungeerde daarbij af en toe als tolk.

Woensdag hebben Elena en Oksana mij weggebracht naar het vliegveld waar een niet al te emotioneel afscheid plaatsvond.

Ik zal er dan niet omheen draaien, ik vond het heel erg moeilijk om te kiezen en ik hoop dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Affijn de toekomst zal het leren....

Simon

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oktober 2005

Beste Elena, Eric en Yulia,

Hierbij wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet en alle moeite die jullie hebben gedaan om mij te
helpen bij het vinden van een leuke Russische vrouw. Na vele jaren alleen zijn heb ik nu een hele lieve
vrouw (Marina) gevonden. Zij is een vrouw zoals wij die in Nederland niet kennen. Ik kan andere mannen
het dan ook alleen maar aanraden om gebruik te maken van jullie diensten.

Groetjes van een gelukkige en verliefde Hagenees B.S.

Berendt

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

April 2005

DAG 1

 

Na een leuke vlucht, vooral het stuk Wenen – Rostov, met slechts 15 passagiers op 50 zitplaatsen, kenmerkte de lading zich door de hobbelige landingsbaan. Een lappendeken. Een compleet ontvangstcomité stond ons op te wachten met de typische Russische uniformen en dito petten.
Onder het toeziende oog van deze delegatie ging het met de bus richting luchthavengebouw.

Het afstempelen van het paspoort nam gemiddeld vijf minuten in beslag. Na drie kwartier was het
mijn beurt. Stel je voor dat alle 50 zitplaatsen waren bezet geweest. De volgende stap was het strookje van je vluchtticket. Daar waren twee vriendelijke dames voor nodig. Dan de douane. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er geen goed oog in had. Bagage door de scanner en tot mijn grote verbazing was het dat. Maar daar waren wel zes douaniers voor nodig. Elena stond met haar bordje klaar. Met haar Lada, model onbekend, richting appartementje. Het verkeer, tja, ieders zijn gading. Gewoon onvoorstelbaar. En de weg! De landingsbaan was een biljartlaken. Putten, zelfs kuilen, waar je omheen moet rijden.
Het appartementje is heel eenvoudig, maar netjes. Het badkamertje is voorzien van een ligbad, klein
maar fijn. Voor het eerste ontbijt heeft Elena één en ander gekocht.

’s Avonds eerste ontmoeting met een dame. Mooie vrouw, heel vrouwelijk, jong gekleed, gedurfd
zou men bij ons zeggen. Gans de avond getafeld. Gesprek vlotte goed. De rekening was wat
aan de hoge kant. Zelfs Elena was hierover verwonderd. Na de sofa tot bed omgebouwd te hebben, prima geslapen.

 

DAG 2

 

Te vroeg wakker. Het tijdsverschil laat zich voelen. Bad genomen en ontbeten. In de loop van de namiddag drie dames ontmoet met de hulp van Elena, gezien het zeer gebrekkig Engels van deze dames.

Vanavond staat nog een laatste ontmoeting op het programma. Met de laatste dame gaan tafelen. Lekkere vis met frietjes. Dat kennen ze hier dus ook. Op terugweg supermarkt aangedaan. Open van 8u tot 24u. Sommige zijn zelfs 24u per dag open. Etenswaar gekocht. Zelfde prijs als bij ons.
Voor ons heel betaalbaar, voor hen dus heel duur. Een verkoopster in een kruidenierswinkel verdient 7000 roebels per maand. Daar moet ze dan 24u onafgebroken voor werken en heeft ze de andere dag vrijaf. Een lerares met twee jobs verdient 5000 roebels en een gepensioneerde moet met 2000 roebels rond komen.

 

DAG 3

 

Getracht naar huis te bellen. Hopeloos. Zal proberen vanuit een publieke cel of via email. Wandeling gemaakt. Moet steeds glimlachen over de staat van de wegbedekking, de voetpaden. Wat foto’s gemaakt. Bankcontact gevonden. Prijzen vergelijken is heel eenvoudig. De roebel komt bijna overeen met onze oude Belgische franken. Heel gemakkelijk dus.

Heb op straat helemaal geen onveilig gevoel. Alleen goed uitkijken bij het oversteken van straten of je verliest onderweg je schoenen. Voetgangers! Nog nooit van gehoord. Ook het stoppen voor verkeerslichten doen deze inwoners op zeer bijzondere wijze. Wat me opviel zijn de vele dames die tram- busbestuurder zijn of bij de plantsoendienst werken. De straten liggen er ook onberispelijk proper bij. Vandaag nog vier dames ontmoet. Bij de tweede was Elena zelf te laat. De dame stelde voor om een wandeling te maken. Het kostte ons gemakkelijk één kilometer stappen om van elkaar iets te weten te komen. Maar we hebben wel heel veel plezier gehad en gelachen. ’s Avonds uit gaan eten. Japans. Nooit geproefd. Gevaarlijk goedje. Sommige heel kleine dingen zijn zeer pikant. Je neus gaat er gevaarlijk van open en de tranen springen bijna uit je ogen. Morgen heeft Elena twee dames uitgenodigd voor een tweede ontmoeting.

 

DAG 4

 

De zwaluwen vliegen hoog, dus goed weer vandaag. Op stap maar. De stad wat verder weg verkent. Mooie kleding- en schoenwinkels, maar in de etalages is niks geprijsd. Huishoudtoestellen zijn vrij goedkoop. Tweede ontmoeting gehad met Tatyana. In het Leninpark gewandeld. Woordenboek, papier en potlood, het zijn onmisbare hulpmiddelen om met elkaar te praten. Concert bijgewoond van Franse pianist en violist. Chopin, Brams. Mooi. Daarna iets gaan eten. Conversatie gaat moeilijk, maar we trekken onze plan. Elena mee uitgenodigd om als tolk te fungeren. Heb aan Elena, zonder te vertalen, gezegd dat ik mijn match gevonden heb. Een mooie en vooral een zeer zachte vrouw die Tatyana. Ik heb de indruk dat zij mijn gezelschap ook op prijs stelt. Afwachten maar.

 

DAG 5

 

Slecht geslapen. Zou Tatyana daar voor iets tussen zitten? Mocht van Elena vernemen dat zij dezelfde gevoelens heeft voor mijn persoontje.Vanmorgen naar de supermarkt met de “tram”. Om dit vervoermiddel te beschrijven moet je een schrijver zijn met heel veel talent. Deuren rammelen open, stoelen of rugleuningen ontbreken, het stof komt in grote hoeveelheden door de vloer, je gaat van links naar rechts, op en neer. Een echt wonder dat hij op de sporen blijft. In één woord:  GEWELDIG.

Afgestapt in het centrum, waar elke dag een markt is. Heel veel kleine kraampjes met van alles en nog wat. Oude vrouwtjes die iets proberen bij te verdienen. Maar de vrouwen? Heel mooi, vrouwelijk, elegant gekleed, soms heel gedurfd. Ben voor dat onderwerp 55 jaar geleden in het verkeerde land geboren. Na de middag bus genomen naar Tatyana. Briefje meegekregen met in het Russisch de afstapplaats. Elena is er niet gerust in. Tijdens de rit briefje aan de chauffeur getoond, zodat hij mij te kennen kon geven waar ik moest afstappen, wat hij prompt vergat en aan de terminus belandde. De tweede poging van de chauffeur was de goede. Mits wat rondvragen toch de winkel gevonden waar Tatyana te werk is gesteld. De woordenboeken verder te lijf gegaan. Korte ontmoeting met haar zoon Igor. Ziet er een toffe knol uit. Met wederzijds spijt afscheid genomen en zonder problemen terug thuis geraakt, tot geruststelling van Tatyana en mijn gastvrouw.

 

DAG 6

 

Slecht geslapen. Al vroeg met de “tram”, mijn favoriet vervoermiddel, naar het centrum. Op aanwijzen van Elena internetcafé gevonden. Via hotmail berichtje naar het thuisfront gestuurd. Alleen het klavier is anders. Toch wel een querty zeker. Dus, vinger per vinger typen. Rustig terug gewandeld. Sta telkens in bewondering hoe mooi, elegant en gedurfd de vrouwen hier rond wandelen. In samenspraak met Elena geen verdere afspraken met dames gemaakt. Ik voel me heel goed bij Tatyana. Ik heb gevonden wat ik zocht. In de namiddag met Tatyana naar het centrum gereden met natuurlijk de “tram” voor een boottocht op de Don. Wat warme extra kleding meegenomen. Vertrek had meer dan een uur vertraging, zodat de extra truien voor haar goed van pas kwamen. Na dat wachtende uur kreeg ik het toch ook fris en gaf te kennen binnen te willen gaan zitten. Groot was mijn verbazing dat daar een cognac klaar stond voor een afgekoelde man. Van alle dames waar ik mee uit ging, was zij de eerste
die me iets aanbood. ’s Avonds uit eten in een heel chique restaurant aan de oever van de Don. Elena eveneens uitgenodigd. In vergelijking met de andere etablissementen die ik bezocht was dit redelijk geprijsd voor een prima maaltijd en service. Tatyana en ik, we voelen ons beiden tot elkaar heel erg aangetrokken en besloten bij deze om voor elkaar te kiezen. In de loop van de avond praktische zaken besproken over onze nabije toekomst.

 

DAG 7

 

Opnieuw goed geslapen. Wel wat kort, gezien het late uur gisteren. Ben emotioneel wel ontregeld.
Zoals elke voormiddag de stad verder verkent. Na de middag naar de winkel van Tatyana. Eerst wat rozen gekocht. Grote verbazing van de verkoopster dat ik 10 rozen kocht. Had dit keer wel heel wat bekijks op de bus. In de winkel collega van Tatyana ontmoet. Sympathieke dame. Heeft er voor gezorgd dat Tatyana de volgende dagen vrij kan nemen. Met de bus terug rond 22u. Toch geen enkel onveilig gevoel om door de donkere straten te lopen.

 

DAG 8

 

Sinds ik Tatyana ken slaap ik slecht. Ik vernam van haar dat ze 2kg afgevallen is. Na twee dagen van betrokken weer regent het vandaag voor het eerst. Vandaag viert men in de Orthodoxe liturgie Pasen. Kreeg van Elena een speciaal gebakje, dat door de priester gewijd was.

Tegen 13u ben ik bij Tatyana thuis uitgenodigd. Onvoorstelbaar hoe zij met haar zoon moet leven op 18m˛. Twee kamertjes, een klein keukentje en een badkamertje. Wel heel netjes. Met Igor foto’s bekeken van zijn legerdienst. Uitgebreid getafeld. Zelf geoogst en geperst fruitsap gedronken en eigen gemaakte rode wijn. Voortreffelijk. Wat ik voelde aankomen gebeurde. We hebben samen de nacht doorgebracht. Weinig of niet geslapen vanwege de meer dan slechte staat van het bed/sofa en natuurlijk haar aanwezigheid. Wat een vrouw!

 

DAG 9

 

Toilet gemaakt op mijn appartementje. Stad ingetrokken omdat Tatyana moet werken. Geld uit de automaat gehaald en internetcafé opgezocht. Berichtjes van het thuisfront gelezen en beantwoord.
Lange wandeling gemaakt en heel wat foto’s gemaakt.

Tegen de late avond Tatyana opgezocht in haar winkel. Omdat zij de laatste dagen zo goed als niet geslapen heeft, omdat ze zo veel mogelijk bij me wou zijn, ben ik de ganse nacht bij haar in de winkel gebleven, die 24u per dag open is. Rond 1u viel het aantal klanten bijna stil. De deur ging op slot, de lichten uit op enkele na.Telkens wat weg gedut en wakker geworden van getik op de deur door een klant. Via een luikje wordt de klant bediend. Gewoon onrendabel gedoe. Ik denk dat het een
goedkope manier is om je winkel te laten bewaken. Immers, tussen 1u en 7u zijn er geen 10 klanten geweest. Een fles bier of een pakje sigaretten, dat was het.

 

DAG 10

 

Eerst wat getracht om bij te slapen. Kort na de middag Tatyana ontmoet en samen met Elena naar internetcafé gereden. Gezien alles in het Russisch is, heeft Elena een emailadres aangemaakt voor Tatyana en haar de eerste les gegeven hoe een computer wordt bediend. Heb zelf ook goed gekeken
en plannen voor de volgende dagen herhalingslessen voor Tatyana, zodat zij bij mijn vertrek toch in
staat is om een email naar mij te sturen en omgekeerd.’s Avonds opnieuw het restaurant bezocht aan de oever van de Don, dit keer met Igor erbij. Ook dit keer ging het gesprek over praktische zaken en de toekomst. Hij vertelde mij dat hij blij was dat zijn moeder de laatste dagen heel erg veranderd was in de positieve zin. Maar hij verkiest in Rostov te blijven. Wel gaf hij te kennen blij te zijn uitgenodigd te worden mocht het in de toekomst tot een huwelijk komen. Igor bij zijn vrienden afgezet. Met Tatyana de nacht door gebracht in mijn appartementje. Wat comfortabeler.

 

DAG 11

 

Met Tatyana de stad ingetrokken om te winkelen. Ondanks mijn aandringen om wat kleding voor haar te mogen kopen, van een kale reis terug gekomen. Denk dat ze zich wat schaamt om iets aan te nemen, wat voor haar heel duur is, maar voor mij eigelijk heel goedkoop is. Niet verder aangedrongen. Werd getrakteerd op taart en koffie in een speciaal taartenhuis. Heel erg lekker. Internetcafé bezocht, en heb er een goed oog in dat ze er in zal slagen om met me via email in contact te komen. Slaagde er toch in om voor haar een zonnebril te kopen. ’s Avonds bij haar gegeten en daarna terug de stad in met de bus, een boottocht bij nacht gemaakt op de Don.

 

DAG 12

 

De stemming is anders. Tja, het afscheid nadert en voor haar ook de onzekerheid of die Belg, die ze zo bemind, ook aan haar zal blijven denken als hij éénmaal terug in België is.

In de voormiddag nog de stad ingetrokken. Laatste proef internetcafé en met succes geslaagd. Bezoek gebracht aan Orthodoxe kathedraal. Ik kreeg van Tatyana enkele mooie CD’s cadeau.

Daarna bloemen gekocht voor Elena en Belgisch bier, want dat vond ze heel lekker.

Met een smoes Elena opgezocht, twee envelopjes afgegeven. Eentje voor Igor en eentje voor Tatyana met een geldelijk ruggesteuntje. Opdracht voor Elena, afgeven als ik al vertrokken ben.

Afscheid op de luchthaven, met Igor erbij, viel nogal zwaar, maar had erger verwacht. Dit keer deed
de douane wat lastiger en moest de valies open. Goeie vlucht gehad en behouden aangekomen. Enerzijds blij terug te zijn, anderzijds een heel erg gemis.

P.v.A uit Belgie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Februari 2005


Van harte kan ik iedereen aanraden om te kiezen voor de vip service en om Rostov te bezoeken.
Eerst had ik getracht om op eigen kracht een geschikte dame voor mij te vinden. Dat heeft mij niet gebracht wat ik ervan gehoopt had. Het lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het een tijdvergende, kostbare en risico volle manier. Je leert namelijk de dame pas echt kennen als je haar ontmoet. Je kan weken of zelfs maanden correspondentie en/of telefonisch contact hebben gehad, maar bij een ontmoeting ziet jij of de dame soms in een paar seconden of jij degene bent voor de ander of niet. Op die manier zet je alles op het spel bij een en dezelfde dame. Wat een grotere kans geeft op een teleurstellende ervaring. En na zo een ervaring wordt het alleen nog maar moeilijker, omdat in die contacten alles draait om vertrouwen, niet alleen voor jou maar ook voor de dame.

Een methode die veel beter is, dat is de vip service. Voor mij was het een heel plezierige en makkelijke manier om in korte tijd een aantal dames van mijn keuze te ontmoeten. Geen onzekerheid of je investering in tijd, toewijding, vertrouwen, geld en energie in die ene dame wel besteed is of niet. Maar op een ontspannen en leuke manier in een korte tijd een aantal ontmoetingen te hebben met de dames van je
keuze, beter kan eigenlijk niet.

Het hele verblijf is perfect geregeld. Je wordt opgehaald en gebracht van het vliegveld. Je krijgt een mooi appartement, je wordt wegwijs gemaakt ook met de dingen die erbij komen kijken en ook heel belangrijk
zijn zoals: de reis, de stad, de mensen, de cultuur, de gebruiken die ze hebben, de uitgaansmogelijkheden etc. De ontmoetingen met de dames worden in overleg gepland. Bij de ontmoetingen is Elena erbij, zij
zorgt voor het eerste contact, de vertalingen indien nodig en naar gelang de situatie en in onderling overleg wordt afgesproken hoe de ontmoeting verder ingevuld wordt of niet. De dame voelt zich ontspannen, veilig, vertrouwd en op haar gemak waardoor de kans op een geslaagde ontmoeting en een eventuele vervolg
groter is. De dames zijn ervan op de hoogte dat de kans bestaat dat jij meerdere dames ontmoet, maar
ze hebben daar geen enkele moeite mee, laat staan dat ze jaloers zijn of iets dergelijks. Zij vinden het namelijk ook een prettige en goede manier van het vinden van de juiste partner. Het is dus een win-win situatie. Naast dat het ook een beetje een vakantie is geweest, heb ik vele leuke, interessante dames mogen ontmoeten en zelf bepaal je of je er een vervolg aan wilt geven of niet. Mij heeft het naast vrienden mogelijk ook een geschikte dame voor een relatie opgeleverd.

Het is aan jou om te kijken of het voor jou ook zo kan werken of niet, ik kan het iedereen alleen maar aanraden. Succes met jullie keuze.

R.J.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------